Produženi vikend.
Osim naše dve devojčice – još četvoro dece na spavanju i ručku. Osim što treba
napraviti veliku količinu hrane važno je imati na umu sledeće: deci mora da se sviđa i da rado pojedu
– a pokušati da to ne bude piletina sa krompirićima. Ili testo sa sirom…
Evo rešenja:
– Na malo ulja dobro propržiti sitno seckanu slaninicu
– Dodati iseckani crni luk
– Kad postane staklast – dodati juneće mleveno meso
– Kad bude skoro gotovo – dodati tanko seckan celer (da ne bi bio previše tvrd) +malo vode i dinstati, ali ostaviti ipak celer da bude malo „al dente“
U drugom tiganju propržiti seckane tikvice, pečurke i praziluk.
Pomešati sve sa skuvanim pirinčem ili nekom testeninom. Može i odvojeno.
Nisam pisala gramažu iz razumljivih razloga, ovo je bilo k`o za vojsku…
I da, smislio je moj muž, da ne bude posle da preuzimam tuđe zasluge.
Deca obožavaju, probajte, njamaa!