Svi znamo šta ljudi koji se zdravo hrane rade kod kuće-pripremaju hranu drugačije, jedu u tačno vreme, biraju namirnice… i naravno znaju šta je disciplina.
To šta ćete raditi kod kuće je vaš režim, ali evo male pomoći stručnjaka kako da jedete zdravije kada izađete u restoran. Ljudi koji vode računa o tome šta i kako unose u sebe imaju male tajne:
1. Ne čitajte jelovnik, jer ćete se samo rastužiti. Pitajte konobara. I nemojte tražiti „nešto lagano“, jer ćete samo dobiti tonu salate,a niste baš to želeli. Uvek ima neki fini posni komadić mesa ili nešto drugo niskokalorično a fino.
2. Sedite pored prozora ili ako ima,za visoki barski sto. Moraćete da držite telo uspravno i samim tim ćete se brže zasititi-a imaćete stalno i utisak da vas neko gleda.
3. Šta smete da „macnete“ pre jela sa hlebom-maslinovo ulje ili puter?
4. Iznenađenje-puter. Ispostavilo se, da bez obzira što je maslinovo ulje zdravije-u kalorijskoj vrednosti uvek pojedemo više maslinovog ulja. Umačemo hleb dok ima, je l da? Putera ćemo uvek namazati manje.
5. E sad. Treba odgovoriti samo na još nekoliko pitanja. Šta uraditi kad je u pitanju „švedski sto?“
– Uzeti manji tanjir
– Odvojiti malo vremena i živaca da proučiš čega stvarno sve tu ima
– Sedeti okrenut leđima svemu ponuđenom
– Sve ovo što piše
Ovo zadnje je, naravno, odgovor. I nije šala, studije pokazuju da vitki ljudi ovako postupaju.
Eto. Pa prijatno.