Pošto ne krijem svoje “kapacitete” u kuhinji (ne za konzumaciju, već za kreaciju), došao je i taj trenutak da se nečim pohvalim!
Postoji, zamislite, nešto što ja pravim, a da svi traže još. Traže i recept. Smatram da sam ga ja smislila, pa ga rado i podelim 🙂
Pravi se brzo i lako, a i nije uobičajena …
Za jednu poveću činiju, kao na slici uzmite:
– 5 kuvanih belih mesa
– teglu krastavaca – nemojte previše sitno da naseckate, lepše je kad su hrskavi
– oko 1kg pavlake
– karija po želji, nikako ne previše
– oko 2 kašike senfa (ne preterujte ni sa njim, zbog karija, može da bude “brašnjavo”)
– 300 grama sitno seckane šunke
– nacedite u presi za beli luk 2 čena, ostatak naseckajte i ubacite (može i u prahu ako žurite)
Tajni sastojak: ako volite da razonodite ukus, sipajte malo sirćeta od krastavaca u sve to, samo probajte, da ne preterate.
Voila!